Aromaterapie vnitřně? Zkuste aromuli®!

Vnitřní užívání éterických olejů - to je velké téma aromaterapie. Koluje o něm spousta zkreslených a protichůdných informací. My našli bezpečné řešení! Před pár lety jsme objevili aromuli® – speciální globule napuštěné éterickými oleji z dílny rakouské aromaterapeutky Ingrid Karner. 

Ingrid Karner aromuli

Malé kuličky z březového cukru se vyrábí v rakouském Grazu. Ingrid Karner vytvořila jejich jedinečné receptury na základě svých dvacetiletých odborných zkušeností. Skvělé je, že se jedná o skutečně bezpečný způsob vnitřního užívání éterických olejů! Samozřejmě platí, že je potřeba dodržet informace na příbalovém letáku. Hlavně při podávání dětem.

Polykat éterické oleje rozhodně není aromaterapeutický standard a není to ani praktika pro běžné domácí použití. Je to sice způsob v aromaterapii známý, ale patří do rukou výhradně odborně vzdělaných aromaterapeutů, kteří vám poradí, jak na to bezpečně a smysluplně. Pokud je to ale vůbec potřeba, v posledních letech bohužel dochází ke zbytečnému nadužívání éterických olejů často díky působení mlm distributorů.

Rozumné dávkování a správný výběr vhodných éterických olejů jsou základem kvalitní aromaterapie. Aromaterapeutické minimum si můžete stáhnout v našem e-booku zdarma a máme pro vás i online-kurz. O inhalaci, koupelích a masážích. Ovšem orální podávání éterických olejů je doslova vysokou školou aromaterapie.

Chci nabídku aromuli

Je třeba mít na paměti, že koncentrace jedné kapky éterického oleje odpovídá přibližně čtyřiceti šálkům bylinného čaje, mnoho éterických olejů se vůbec vnitřně použít nesmí a dodržet odpovídající dávkování v domácích podmínkách může být nemožné, protože potřebujete množství menší než jedna kapka. Prostě a jednoduše, tento způsob aplikace odpovídá odborné terapeutické léčbě a nepatří do rukou laiků. Anebo dejte na nás a sáhněte po některých z bohatého výběru aromuli®. U nich potřeba odborníka odpadá, už totiž zapracovala autorka Ingrid Karner při jejich vývoji.

Jak se k nám aromuli dostaly? Díky tomu, že jsme Ingrid Karner pozvali na jednu z našich Aromakonferencí v Brně. Zalíbila se nám jak ona sama, tak její přístup k aromaterapii a i její s láskou vyrábený produkt – aromuli®. Přijela nám ho představit na úžasný letní workshop, kterého se účastnila dvacítka aromaterapeutů z celé České republiky. Dohodli jsme spolupráci, a tak do ČR už několik let aromuli dovážíme.

Letní workshop s Ingrid Karner v červenci 2021

Jak se používají?

Aromuli® jsou bezpečné hlavně pro svou jemnou koncentraci. Dají se cucat jako zdravý a lahodný bonbonek, rozpustit v nápojích studených i teplých, případně přidat do jídla. Děti a kojenci mohou vhodné druhy užívat v dávce 1 kuličky dle příbalového letáku.

Můžeme rozlišit tři formy použití aromuli® v praxi:

  • Terapeuticky - 3 až 6 kuliček několikrát denně (minimálně 5x) nebo dle potřeby (spaní, trávení apod.).
  • Pro wellnes a pohodu - 3 až 6 kuliček 1 až 3x denně.
  • Jako chuťový požitek – v adekvátní dávce rovnou do pusy jako laskominu nebo do nápojů a jídla.

Aromuli pro zvířata

Co jsou aromuli®

Na základě požadavků uživatelů existují dvě řady – zelená pro lidi a žlutá pro zvířata (ale i lidi). Liší se od sebe hlavně použitým základem / nosičem. Kuličky aromuli® vypadají na první pohled jako homeopatické globule. Zelená řada se vyrábí z xylitolu (březového „cukru“), ten je ale pro zvířata toxický, takže žlutá řada je z běžného bio cukru sacharózy a je bezpečné i pro zvířata. Na sladký základ jsou aplikovány vysoce kvalitní aromatické extrakty - přírodní éterické oleje a CO2 extrakty, vše v potravinářské kvalitě.

Výhody xylitolu (xylitu):

  • potlačuje zubní kaz, snižuje tvorbu zubního plaku a potlačuje bakterie Streptococcus mutans
  • má o 50% méně kalorií než běžný bílý cukr
  • podporuje látkovou výměnu závislých na inzulinu - vhodný pro diabetiky/diabetičky
  • zubní sklovinu a kosti obohacuje o minerály (prevence osteoporózy) 
  • má protiplísňové účinky

Aromaterapeutické kompozice jednotlivých druhů jsou odpovědně a profesionálně sestavené podle holistických přístupů tak, aby celá kolekce aromuli® pokryla nejčastější témata spojená s tělem i duší v běžné populaci. Před použitím určitou dobu zrají.

nabídka aromuli na festivalu

K čemu se hodí

Aktuální jarní období a téma očisty a detoxikace můžete vylepšit našimi jedinečnými aromuli®! A které se tedy nejlépe hodí? Třeba ty troje, co jsme vybrali do zvýhodněné jarní sady:

Perly jara - podpoří tě při půstech a očistách obecně. Pomohou odolat závislostem různého druhu. Mají lahodnou rozkvetlou chuť, kterou ocení všichni labužníci/ce a milovníci/ce jarních vibrací!

Ahoj Krásko! - posílí v tobě úctu k ženskému principu. Ženská energie přináší kreativitu a tvořivost, pomáhá nápadům přijít na svět. Přináší podporu v situacích, kdy je třeba se přizpůsobit okolnostem. Vhodné jsou pro ženy všech věkových kategorií jako pomocníci s veškerými "ženskými záležitostmi".

Perly rovnováhy - pro odvahu, naději a podporu při realizaci vlastních životních plánů. Perfektní pro nové začátky a ideální pro další vývoj a růst. Podpoří lidi, kteří by klidně mohli častěji říkat "ne".

Nebo si vyberte sami. Celkem máme v kolekci 12 standartních druhů, 2 druhy sezónní limitované a 4 druhy ve žluté řadě vhodné pro zvířátka. Celou nabídku s podrobnými popisy najdete na eshopu.

Dlouhodobé bestsellery po celý rok jsou tradičně:

Thymuli - dodají potřebnou energii a švih pro lepší realizaci tvých záměrů. Voňavá pomoc pro ty, kdo hledají cestu, jak si zlepšit zdraví. Dokonale rozpustné ve vodě nebo čaji. Fungují i jako preventivní nástroj.

Kuličky k usínání - ideální pro večerní uvolnění, jako odměna a pomoc v jednom po náročném dni. To pravé pro velmi aktivní děti a lehce nervózní dospělé.

Pohodové bříško – pomůže s odlehčením po opulentních hostinách. Spolehlivý průvodce pro pohodu a rovnováhu v oblasti břicha a solar plexu. Pro skutečný požitek z čaje stačí přidat pár kuliček do nápoje. Ženám pomůže k uvolnění a pohodě. V případech PMS a obtížné menstruaci poskytne úlevu. 

Autorka textu: Kateřina Polívková