Letní bylinkové vaření
Jak využít léčivé bylinky a jedlé plevely? Ve spolupráci s Evou Huňkovou (Za šípkovým keřem) jsme připravili kurz plný receptů, ochutnávek a praktických zkušeností. Kapacita omezena na 10 účastníků!



Termín: 25. července 2020 (10.00 - 14.00)
Místo: Rozmarýnek, Rozmarýnová 813/6, Brno
Lektor: Eva Huňková - Za šípkovým keřem
Cena: 2300 Kč - zahrnuje účast na kurzu včetně konzumace a nákladů na suroviny k vaření
Přihlášky: pomocí přihlašovacího formuláře níže (bude vložen)
Náplň kurzu:
Budeme si povídat nejen o léčivých bylinkách a magii bylin, ale nahlédneme i do tajů a využití bylin v kuchyni.
Ochutnáme :
- koláč s květy ( recept v materiálech )
- čatní z pampeliškových pupenů
- pesto z divokých bylin
- bylinkové máslo, bylinkové oleje
- ukážeme si využití mladých výhonků jehličnanů v kuchyni
- nahlédneme do tajů fermentace bylin a květů s ochutnávkou pickles, pomazánek a fermentovaných sýrů s bylinkami
- připravíme pokrm z divokých bylin
- uvaříme bylinkovou polévku
- připravíme a ochutáme bylinkové chipsy
Ke všemu budeme pojídat kváskový chléb, popíjet bylinkové čaje, ochutnáte šeříkový fermentovaný čaj a kvašenou limonádu. Z kurzu si odnesete nejen recepty, ale i plná bříška.
O lektorce:
"Jmenuji se Eva Huňková. Přírodu vnímám, pozoruji a využívám jejího bohatství tradičním i netradičním způsobem hlavně v kuchyni. Beru si ale jen tolik, kolik potřebuji. Využívám divoké bylinky a jedlé květy jak z přírody, tak ze zahrádky. Spojení kuchyně s divokou přírodou se stalo mým velkým koníčkem. Příroda nám toho nabízí spoustu jak ve formě zdravých plevelů, tak i květin, které si většina z nás pěstuje na zahradě jenom pro potěšení a ani neví, jaký klenot se v nich ukrývá. Přijďte si se mnou povídat, ochutnávat a vařit zajímavá jídla a nápoje těchto pokladů v jiném stylu než znáte!"