Jarní bylinkové vaření

Jak využít jarní bylinky a plevely? Ve spolupráci s Evou Huňkovou (Za šípkovým keřem) jsme připravili kurz plný receptů, ochutnávek a praktických zkušeností. Kapacita omezena na 10 účastníků! 

Termín: 14. května 2020 (16.00 - 20.00)

Místo: bude upřesněno

Lektor: Eva Huňková - Za šípkovým keřem

Cena: bude upřesněna

Přihlášky: pomocí přihlašovacího formuláře níže 

Náplň kurzu: 
Budeme si povídat nejen o jarních bylinkách a magii bylin, ale nahlédneme i do tajů a využití bylin v kuchyni. 

Ochutnáme :
- koláč s jarními květy ( recept v materiálech )
- čatní z pampeliškových pupenů
- pampeliškovou bruschettu
- pesto z divokých bylin
- bylinkové máslo
- jarní ocet
- bylinkové víno
- ukážeme si využití mladých výhonků jehličnanů v kuchyni
- nahlédneme do tajů fermentace bylin a květů s ochutnávkou pickles, pomazánek a fermentovaných sýrů s bylinkami
- připravíme si jarní salát z divokých bylin a klíčků
- uvaříme jarní polévku s bylinkovými palačinkami
 
Ke všemu budeme pojídat kváskový chléb, popíjet čaje jako např. šeříkový květový fermentovaný čaj, ale i bršlicovou limonádu a vodu s jarními květy z Podbeskydí. Odnesete si nejen recepty, ale i plná bříška. Vše, co nesníte na místě, si odnesete s sebou domů

O lektorce: 

"Jmenuji se Eva Huňková. Přírodu vnímám, pozoruji a využívám jejího bohatství tradičním i netradičním způsobem hlavně v kuchyni. Beru si ale jen tolik, kolik potřebuji. Využívám divoké bylinky a jedlé květy jak z přírody, tak ze zahrádky. Spojení kuchyně s divokou přírodou se stalo mým velkým koníčkem. Příroda nám toho nabízí spoustu jak ve formě zdravých plevelů, tak i květin, které si většina z nás pěstuje na zahradě jenom pro potěšení a ani neví, jaký klenot se v nich ukrývá. Přijďte si se mnou povídat, ochutnávat a vařit zajímavá jídla a nápoje těchto pokladů v jiném stylu než znáte!"